Katern

Indoor touwtrekken in Merwestein

24 november 2018 wordt er in Merwestein een avond indoor touwtrekken georganiseerd voor getrainde teams uit het westen van het land. Naast de getrainde teams zal er ook een recreatie wedstrijd plaatsvinden voor teams die het leuk vinden om hun krachten te meten met andere en natuurlijk om te ervaren hoe het is om touw te trekken op rubberen matten.

Indoor touwtrekken
De meeste mensen kennen touwtrekken van een sportdag, kermis, oud Hollandse spelletjes en noem ze maar op. Helaas zijn er maar weinig die weten dat touwtrekken ook echt een sport is met NK’s, EK’s en WK’s.

Er zijn twee disciplines bij touwtrekken; indoor (binnen op rubberen matten) en outdoor (buiten op het gras). Beide disciplines hebben hun eigen techniek en strategie waar de teams op trainen.

In Merwestein wordt voor het eerst een competitie avond indoor touwtrekken georganiseerd door de Nederlandse Touwtrek Bond (NTB). Er zal gestreden worden om competitie punten om aan het einde van het seizoen de meeste punten te hebben en de competitie te winnen. Dit ter voorbereiding op het NK touwtrekken in februari.

Doe zelf ook mee met een team!
Naast de getrainde teams is er ook een wedstrijd voor recreatie teams. De getrainde dames en heren weten hoe leuk maar ook hoe lastig deze sport is. Het lijkt vaak makkelijker dan het is. Durf jij de uitdaging aan om samen met je collega’s, teamgenoten of vrienden je krachten te meten tegen andere teams? Geef je team dan op voor 20 november! De winnaar mag natuurlijk de strijd aangaan tegen één van de getrainde teams.

De wedstrijden beginnen om 19:30 in Sport- en evenementencomplex Merwestein. Het team mag bestaan uit 6 – 8 personen. Dit kan zijn mannen, vrouwen of een mix. Inschrijfkosten voor een team zijn € 5,-. Aanmelden van het team kan via veterinairtouwtrekgenootschap@gmail.com

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren