‘Indische koffer vol recepten’ voor wethouder Johan Gadella

Wethouder Johan Gadella nam vrijdag 24 november het familiekookboek ‘Indische koffer vol recepten’ van schrijfster Pascale van Onselen in ontvangst. In het boek staan 60 recepten, afgewisseld met verhalen over de familiegeschiedenis, van haar oma Stien Boermeester (94 jaar). Oma Stien woont nog zelfstandig in haar aanleunwoning bij verzorgingshuis Vreeswijk in Nieuwegein. De overhandiging vondt plaats in haar woning.

Stien Boermeester kwam in 1955 naar Nederland met niet veel meer dan een koffer vol recepten en haar vijzel om kruiden fijn te malen. De vijzel, ‘de tjobèk, was het enige dat teruggevonden is van haar familie na het bombardement op Soerabaja. Hij wordt traditioneel doorgegeven van generatie op generatie en is nu in het bezit van Pascale. De verhalen in het boek worden verteld aan de hand van deze vijzel. “Oma is ontzettend trots op het familiekookboek”, zegt Pascale. “Ik vind het fijn dat ik op deze manier iets aan mijn familie terug kan geven.”

“Een kookboek met een snufje historie” noemt wethouder Johan Gadella het familiekookboek. “Stien is na een ingewikkelde geschiedenis de halve wereld over gereisd om uiteindelijk in Nieuwegein te gaan wonen. Haar kleindochter zorgt er nu voor dat de schatten, die in haar oma verborgen waren, bewaard blijven. Hoe mooi is dat! Ik ben nieuwsgierig naar de verhalen van de voorouders van Stien en van haar eigen generatie. En ik ga ook zeker iets uit het boek bereiden.”

Johan Gadella vindt het boeiend dat in mensen veel schatten verborgen zitten. Hij daagt iedereen uit om die verborgen schatten te delen. Net zoals Stien en haar kleindochter.

Het boek is in beperkte oplage te krijgen. Informatie is te vinden op de website van Pascale van Onselen, www.koffersvolrecepten.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk