Incubeter officieel geopend in Nieuwegein

Het antwoord op toekomstige zorgvragen is vrijdag 31 januari j.l. officieel geopend in Nieuwegein. Incubeter, de broedplaats voor ondernemerschap en innovatie op het gebied van zorg en techniek is nu feit. Vernieuwende ondernemers kunnen terecht in het getransformeerde pand aan de Borgstede 1 in Nieuwegein.

Naast huisvesting krijgen zij professionele ondersteuning om snel maar gedegen te groeien met hun bedrijf. Bijvoorbeeld door coaching door het netwerk van experts en toegang tot kapitaal. De eerste drie bedrijven hebben inmiddels hun intrek genomen in de Incubeter.

Wethouder Hans Adriani is blij met de komst van Incubeter: “Nieuwegein is dé plek voor het ontstaan van vernieuwende praktisch toepasbare ideeën op gebied van gezondheid in de regio Utrecht. Zo stimuleert Nieuwegein met Welzijn op recept mensen met psychosociale klachten te bewegen, creatieve activiteiten te ondernemen of met elkaar te koken en te eten. Het doel is dat mensen door deze activiteiten zelf actief hun gezondheid en welzijn verhogen. Met de Incubeter gaan we weer een stapje verder, hier verbinden we zorgtechnologie, onderwijs, economie en sociale infrastructuur om te komen tot innovatie op het gebied van zorg en techniek die zelfredzaamheid bevordert. Daarnaast zorgt de Incubeter voor een prettig ondernemersklimaat, stimuleert het de economische bedrijvigheid in de regio en pakt de jeugdwerkloosheid aan.”

De Incubeter wordt mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht, gemeente Nieuwegein, BDO, Zorgspectrum, Cofely, Rabobank Utrecht, BAM en ROC Midden Nederland.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren