Inbrekers met smoes in Zuilenstein actief

De politie vraagt inwoners van Zuilenstein hulp bij het stoppen van het aantal woninginbraken in de wijk en bij verdachte situaties direct 112 te bellen. De politie constateert dat inbrekers regelmatig bij bewoners aanbellen om erachter te komen of mensen thuis zijn. Als er wordt opengedaan, hangt men een smoes op. Men vraagt bijvoorbeeld naar een weggelopen hond of men zegt naar iemand op zoek te zijn en vraagt of diegene op dat adres woont.

Mocht u onbekenden aan de deur krijgen die een soortgelijke smoes ophangen en vertrouwt u het niet? Aarzel dan niet, maar bel direct 112 en geef het signalement door van de verdachte perso(o)nen. Onthoud ook de richting waarin de verdachten zijn weggelopen. De politie komt dan meteen in actie en kan dan met uw hulp sneller een mogelijke inbreker aanhouden.

Om het aantal woninginbraken een halt toe te roepen is de politie zowel opvallend als onopvallend in de wijk aanwezig. Politiemensen spreken tijdens hun surveillance hondenbezitters en wijkbewoners aan, vragen hen alert te zijn en bij onraad 112 te bellen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk