Inbreker uit Nieuwegein op heterdaad betrapt in Goes

Twee inbrekers, waaronder een 25-jarige inwoner uit Nieuwegein, zijn afgelopen zondag op heterdaad betrapt tijdens het inbreken in een woning in Goes. Beiden hadden het voorzien op een huis aan de Populierenstraat in die plaats. De kompaan van de Nieuwegeiner, een 23-jarige man uit Veenendaal, kon snel in de kraag worden gevat. Een opgetrommelde politiehond kwam de Nieuwegeiner al snel op het spoor waarna hij werd ingerekend. Beiden zitten vast voor verder onderzoek.

De politie ontving zondag jl. rond 21.00 uur de melding van een mogelijke woninginbraak. Er werden geluiden van braak gehoord door de buren en een deur stond open, terwijl er niemand thuis zou moeten zijn. Na aankomst trof de politie forse braakschade aan bij de achterdeur van de woning. Omdat het recent was gebeurd, zochten de agenten in de omgeving naar verdachten, en dat met succes.

In de brandgang achter de woning aan de Eikenlaan liepen twee mannen volledig in het donker gekleed. Beide mannen renden snel weg, maar één kon er direct worden aangehouden. Voor de zoektocht naar de tweede man werd een politiehond ingezet. In de bosjes in de omgeving hapte de hond toe. Het bleek de verdachte uit Nieuwegein te zijn die zich daar schuil hield. Ook hij werd aangehouden.

Inbrekersgereedschap gezocht
Ondanks dat er flinke schade aan de deur van de woning is aangebracht met mogelijk gereedschap, heeft de politie helaas nog geen voorwerpen in de omgeving aangetroffen. Daarom roept zij omwonenden uit de omgeving van de Populierstraat, Eikenlaan en de Cypressenstraat e.o. uit te kijken naar mogelijke voorwerpen die gebruikt kunnen zijn bij deze inbraak. Mocht u iets aantreffen? Bel dan met ons via 0900- 8844 of via het politie WhatsApp nummer 06-1220 7006. Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer 2023031607.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk