In korte tijd landelijk enkele goede successen met Cameratoezicht.

Het zal niemand ontgaan zijn dat er in Eindhoven iets vreselijk is vastgelegd op camerabeeld. Beelden in de stad van Eindhoven lieten duidelijk zien hoe een groep jongens een man van 22 jaar in elkaar trapt. Dank zij de aanwezigheid van camera’s zijn alle verdachte binnen enkele dagen gevonden. Ook is er dankzij camera’s een hoge straf opgelegd in een strafzaak van een overval op een Haagse juwelier. En is ook een misdrijf in Utrecht vastgelegd wat ook heeft geleidt tot een snelle aanhouding van een verdachte.

Al jaren pleit de VVD Nieuwegein voor cameratoezicht in Nieuwegein. “Wij zijn er van overtuigd dat naast het veiligheidsgevoel van mensen ook het oplossingspercentage van misdrijven omhoog kan, wat uiteindelijk zal leiden tot een afname van misdrijven.’, aldus Mark Snoeren, raadslid VVD.
Ook het gebruik van flexibel cameratoezicht wil de VVD zo snel mogelijk invoeren binnen Nieuwegein. Hierbij worden voor een korte duur verplaatsbare camera’s ingezet bij een plotselinge toename van incidenten of misdrijven om deze adequaat te kunnen bestrijden.

Op initiatief van de VVD is er een bedrag gereserveerd voor cameratoezicht in de begroting van 2013. De burgemeester heeft toegezegd om eind 2012 met een voorstel te komen. Door veranderend rijksbeleid is dit voorstel nog niet op de raadsagenda geplaatst en is de verwachting dat het in het tweede kwartaal van dit jaar wordt geagendeerd. De VVD zal er op toezien dat de discussie ook daadwerkelijk gevoerd zal worden en we hopen daarmee Nieuwegein weer wat veiliger te maken.

Mark Snoeren
raadslid VVD Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk