In het voorjaar bloeit het mooier in de Muntenbuurt

Op vrijdag 25 november haalde wethouder Guido Bamberg de leerlingen van groep 8 van De Veldrakker op voor een fleurige taak. Het poten van bollen in plantvakken achter Albert Heijn Muntplein. Het idee is van buurtbewoner Rob. Hij vindt dat de buurt wel wat voorjaarsbloemen kan gebruiken. De kinderen van groep 8, onder leiding van Juf Sarah, vonden dat ook een prima plan. En de wethouder, die zich op vele terreinen inspant voor de ‘Betere Buurten’, wilde daar ook graag aan meewerken. De bollen zijn afgelopen vrijdag feestelijk gepoot. Nu is het wachten op het voorjaarszonnetje voor een bloeiend perk in een buurt die, volgens Rob, snel een beetje extra kleurrijke natuur kan gebruiken.

In de Betere Buurten wordt, samen met de bewoners, onder andere hard gewerkt aan plannen om de natuur meer ruimte te geven. Klimaatmaatregelen door meer groen zoals bomenacties om meer schaduw te maken tijdens hete dagen. Gezamenlijke plannen om zo veel mogelijk tuinen en openbare ruimte te vergroenen. En natuurlijk een alles omvattend herinrichtingsplan voor de gehele hele wijk. Zodat mogelijk wateroverlast tijdens stortbuien wordt voorkomen en de temperatuur op zomerse dagen niet tot het niveau ‘hittestress’ stijgt.

Rob neemt met zijn idee alvast een voorschot op de toekomstige klimaat adaptieve wijk. Samen met de kinderen van De Veldrakker zijn afgelopen vrijdag, flink wat bollen in de grond gestopt. Een flinke klus die is beloond met marshmallows, warme chocolademelk en natuurlijk snoepgroenten van de groenteboer op het Muntplein. Groen Doet Nieuwegein Goed verzorgde een workshop waarbij de kinderen het verschil tussen een bol en een knol leerden. De wethouder heeft de kinderen en Rob persoonlijk bedankt voor dit initiatief en de ‘klus’ die ze met veel plezier hebben verricht.

Guido Bamberg: “De gemeente Nieuwegein is altijd ‘in’ voor groene ideeën zoals dit. Een enthousiaste inzet, zoals nu, maakt het voor ons allemaal nog leuker. We blijven hard werken aan het verbeteren van deze Betere Buurt! Maar soms moet je even wachten op het resultaat. Zoals met deze bloembollen. In het voorjaar gaan we het zeker zien!”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk