Imponerende fietsbrug Nieuwegein in aanbouw

De bouw van de fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij de Plofsluis in Nieuwegein vordert. De 220 meter lange fietsbrug met de naam ´Nieuwe Heemsteedsebrug´ wordt op 2 mei ingevaren. Begin juli is de fietsbrug klaar voor gebruik. De fietsbrug voorziet in een kortere, veiligere en vooral aantrekkelijkere fietsroute voor forensen en scholieren tussen Houten en Nieuwegein. Op dit moment wordt de brug in Schiedam in elkaar gezet. Wethouders Johan Gadella (Nieuwegein), Herman Geerdes (Houten) en bestuurders van betrokken partijen gingen op werkbezoek naar de werf.

De betonnen pijlers waarop de fietsbrug aan de kades gaat rusten, zijn zowel aan de Laagravense kant als op het eiland bij de Plofsluis te zien. De onderdelen van de brug die er gaat komen, zijn op diverse locaties in het land gemaakt. Op de werf van HSM in Schiedam worden de negen segmenten van de brug aan elkaar gelast. De officiële en feestelijke opening van de fietsbrug vindt begin juli plaats. Na het invaren van de brug is er tijd voor asfalteren van de route van en naar de brug. De hellingbaan wordt voorzien van een bloemrijk grasmengsel. Dit geeft de hellingbaan het uiterlijk van een rivierdijk.

‘De regionale fietsverbinding is een belangrijke schakel tussen Nieuwegein en Houten. Het levert een optimale fietsroute en maakt elementen van de Hollandse Waterlinie zichtbaar’, aldus wethouder Johan Gadella. De fietsbrug maakt het voor woonwerk- en schoolverkeer mogelijk om sneller én veiliger tussen Houten en Nieuwegein te reizen. Het levert een besparing op tot 1,8 kilometer per enkele reis. Dat is een tijdsbesparing van ruim tien minuten. Het bijzondere van de fietsbrug op deze locatie is dat het een aantal unieke objecten van de Hollandse Waterlinie verbindt zoals Fort Vreeswijk, Fort Jutphaas, de Plofsluis en het fortterrein aan de Overeindseweg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren