Katern

IJsbaan vandaag open

De ijsbaan van Nieuwegein in Park Oudegein zal vandaag open gaan. IJsmeester Jan van Dam heeft het ijs opgemeten en vrijgegeven om op te schaatsen. Wethouder Helen van den Berg zal om 12.30 uur de opening verrichten waarna iedereen de ijsbaan op kan gaan om heerlijk baantjes te trekken en plezier te maken. Van den Berg: ,,In het kader van ons programma Nieuwegein Beweegt wil ik graag iedereen die van schaatsen houdt, uitnodigen voor schaatsrondjes op deze natuurijsbaan. We vinden het belangrijk dat onze inwoners plezier beleven aan sporten en bewegen.’’

IJsclub IJsgein zorgt in samenwerking met de gemeente dat de baan goed bereidbaar is. Er is muziek, de baan is ’s avonds verlicht en er is koek en zopie. De ijsbaan, die maar liefst 400 meter lang is, is dagelijks open (afhankelijk van het weer) van 09.00 uur tot 22.00 uur. Ook in de weekenden. De toegang is gratis.

Bezoekers die met de auto komen, kunnen parkeren bij Parkhout of het parkeerterrein bij Geinoord. Vanaf vrijdag 3 februari geldt een parkeerverbod aan beide zijden van de Geinoord. Het parkeerverbod geldt tot zolang de ijsbaan open is. De Stadstoezichthouders controleren vanaf 3 februari op geparkeerd staande auto’s aan de Geinoord. Onze videograaf Henk van Montfoort was ter plekke en maakte daar op zijn eigen wijze een impressie van. (Kilk op het cameraatje voor de video)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk