Ierse klusjesmannen staande gehouden

In de wijk de Doorslag in Nieuwegein zijn vanmorgen vroeg twee Ierse klusjesmannen staande gehouden. Een oplettende bewoner zag de mannen in de wijk en belde direct de politie. De klusjesmannen waren actief rond de Braamsluiper, Klauwiersingel en de Tjiftjaf. In het hele land waarschuwt de politie al lange tijd voor dit soort klusjesmannen. Ze komen ongevraagd bij mensen aan de deur om hun diensten aan te bieden en wie met ze in zee gaat wordt vaak opgelicht. De klusjesmannen staan erom bekend slecht werk te leveren tegen zeer hoge prijzen.

Toch is er volgens de politie wettelijk gezien geen sprake van oplichting. “Er is sprake van een mondelinge of schriftelijke, burgelijke overeenkomst. Net zoals ik die kan overeenkomen met de schilder, de loodgieter of mijn bakker”, zegt Peter Keijzer van de politie. Daarom blijft de politie voortdurend waarschuwen om niet met dit soort klusjesmannen in zee te gaan.

Volgens de slachtoffers leveren de Ierse klusjesmannen prutswerk en blijkt halverwege de klus dat het meerwerk soms tien keer zo duur uitvalt. Eerder waren ze al actief in de wijk Hoogzandveld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren