Iepziekte duikt op

De iepziekte is opgedoken in Nieuwegein. Op de Galecopperwetering zijn inmiddels zeven zieke iepen gekapt. Voor deze bomen is een noodkap aangevraagd. Dat betekent dat achteraf de kapvergunning wordt aangevraagd en verleend.

In de loop van de tijd zullen er meer locaties met aangetaste bomen komen omdat de ziekte erg besmettelijk is. De zieke iepen worden gemerkt met een gele stip en binnenkort verwijderd. Dat gebeurt door een gecertificeerd bedrijf dat voldoet aan de regels om zieke bomen te mogen rooien en afvoeren.

De iepziekte is een zeer besmettelijke schimmelziekte, die op twee manieren wordt overgebracht namelijk door wortelcontact en door de iepenspintkever. De ziekte wordt zichtbaar doordat in de zomer de frisgroene bladeren verwelken en snel verkleuren naar geel en vervolgens bruin worden. De schimmelziekte roept een zeer heftige reactie op bij de zieke iep waardoor de boom in korte tijd afsterft.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!