Katern

‘Iedereen kampioen’ op Rotary sport- en speldag

Afgelopen zaterdag heeft de Rotaryclub Nieuwegein voor de zesde keer de Sport- en Speldag georganiseerd. Dit jaarlijks terugkerende evenement is speciaal bedoeld voor jongeren met een verstandelijke beperking uit Nieuwegein en omgeving. Na de opening van de spelen door wethouder Hans Reusch en na een spetterende ‘warming-up’, hebben tachtig kinderen onder leiding van tien studenten van de leergang Sport, Dienstverlening en Veiligheid van het Oosterlicht College op het terrein van het Nieuwegein Business Center zich in teamverband van hun sportiefste kant kunnen laten zien. De minder sportieven hebben zich kunnen uitleven met schilderen, tekenen en knutselen.

Na een snel in een waterballet veranderend ‘natte sponsen gooien’, zit de sport er op en reikt wethouder Hans Adriani, deze dag omgedoopt tot ‘Johnnie’, de deelnemers hun welverdiende medaille uit. Een deelnemer: “Iedereen is kampioen!” Het winnende schilderij gaat naar ‘Johnnie’: voor z’n werkkamer bij de gemeente. Zelfs aan de burgemeester is gedacht: ook voor hem is er een ‘schilderij’, ook voor zijn werkkamer.

Na een mooie, zonnige, warme, maar zeker een vermoeiende dag en na een uitgebreide barbecue zijn de kinderen met hun ouders en begeleiders weer huiswaarts gekeerd; enthousiast en er vast van overtuigd om volgend jaar weer van de partij te zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!