Iedere week het KIDZjournaal op www.pen.nl

Nieuwegein krijgt een eigen KIDZ journaal: een nieuwsprogramma voor en door Nieuwegeinse kinderen. Wat is je favoriete plek in Nieuwegein in de zomer? Hoe ver schopt FC Utrecht het komend seizoen? En welke Nieuwegeiner heeft een bijzonder talent? Elke donderdag is een nieuwe aflevering te zien met nieuws uit Nieuwegein op onder andere de website van de bibliotheek.

Op woensdag 28 juni (15.30 uur tot 16.30 uur) wordt het eerste KIDZ journaal tijdens een feestelijke bijeenkomst in de bibliotheek vertoond. Iedereen is welkom! De Nieuwegeinse kinderen die aan de eerste afleveringen van het journaal hebben meegewerkt, vertellen over ‘the making of’. Ook gaan ze onder leiding van presentator Edward van Cuilenborg het eerste KIDZ journaal aankondigen. Na de uitzending is er een gadgetmarkt met een hapje en een drankje. Kinderen en volwassenen kunnen tijdens de markt 3D-printen, felicitatiekaarten met geluid maken en nog veel meer.

Het KIDZ journaal is een initiatief van bibliotheek De tweede verdieping in samenwerking met Edward van Cuilenborg (EVC Multi Media); en met medewerking van RTV9 en pen.nl. Het is onderdeel van de Media Makerspace (MMS) van de bibliotheek. In de MMS kunnen kinderen en jongeren aan de slag met techniek en media en worden zo spelenderwijs voorbereid op de toekomst.

Het journaal is te volgen via de website en de social media van de bibliotheek, de schermen in de bibliotheek, RTV9 en pen.nl.

Zelf in de toekomst meedoen met een KIDZ journaal? Of heb je een tip voor een onderwerp dat in het journaal behandeld kan worden? Mail naar redactie@detweedeverdieping.nu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren