Idylle voor vlinders, bijen en mensen in ‘t MEC

In het Natuurkwartier in Nieuwegein wordt een ‘idylle’ aangelegd voor vlinders, bijen en mensen. Met de aanleg van de idylle in Nieuwegein probeert de gemeente Nieuwegein samen met de partners de achteruitgang van de vlinders en bijen tegen te gaan. Idylles zijn bloemrijke plekken voor vlinders, bijen en mensen.

Tijdens het Lentefeest van 31 mei hebben de partners een intentieverklaring ondertekend. Met deze verklaring werken gemeente Nieuwegein, Idylle (De Vlinderstichting en Nederlandse Bijenhouders-vereniging), IVN afdeling Nieuwegein/IJsselstein en Bijenhoudersvereniging Kromme rijn, Lek en IJssel samen aan het bevorderen van meer bloemen voor vlinders, bijen en mensen. Ook de bezoekers van het Natuurkwartier kunnen straks mee genieten van de (wilde) bloemenpracht. Daarnaast komen er drie verbindingslinten namelijk naar de wijken Doorslag en Merwestein en naar de vorig jaar gerealiseerde Idylle-light van Cirkeltje Rond bij zorgcentrum De Geinsche Hof.

De idylle in Nieuwegein wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en is een onderdeel van een groter landelijk project. Dit jaar komen er nog 14 andere idylles bij waaronder vier idylles in de regio; Nieuwegein, IJsselstein, Houten en Lopik. BuitenWijs (regionale samenwerking op het gebied van natuur- en milieueducatie) verzorgt de educatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren