Idylle voor vlinders, bijen en mensen aangelegd

In het Natuurkwartier in Nieuwegein wordt een ‘idylle’ aangelegd: een bloemrijke plek voor vlinders, bijen en mensen. Met de aanleg van de idylle beoogt de gemeente Nieuwegein samen met de partners de achteruitgang van de vlinders en bijen tegen te gaan. Bezoekers van het Natuurkwartier kunnen vanaf het voorjaar 2016 de (wilde) bloemenpracht bewonderen.

Woensdag 21 oktober stond het thema Bloemen en Vlinders centraal in het Milieu Educatie Centrum MEC. Voor kinderen stonden verschillende activiteiten op het programma. Onder begeleiding van de Vlinderstichting werd er ook nog echt gezaaid in de Idylle.

Met de aanleg van de Idylle werkt de gemeente Nieuwegein samen met de Vlinderstichting, de Nederlandse Bijenhouders-vereniging, de IVN afdeling Nieuwegein/IJsselstein en de Bijenhoudersvereniging Kromme rijn, Lek en IJssel. De idylle in Nieuwegein wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en is onderdeel van een groter landelijk project. Dit jaar komen er nog 14 andere idylles bij waaronder vier idylles in de regio; Nieuwegein, IJsselstein, Houten en Lopik.

Bezoekers kunnen meehelpen bij het monitoren van de vlinders of de planten of beheren van de Idylles. Zij kunnen zich aanmelden via natuurkwartier@nieuwegein.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk