Ideeën voor een groener en aantrekkelijker Nieuwegein

Groene bushokjes, een voedselbos, een waterklimparkour voor kinderen, een groen schoolplein met buitenleslokaal. Tijdens de ideeënavond van Groen aan de Buurt verzamelde een groep kinderen en volwassenen uit Nieuwegein tal van ideeën voor een aantrekkelijkere en groenere buurt.

De kinderen kwamen vanuit Basisschool Lukas Galecop. Ze kwamen met veel ideeën voor avontuurlijke natuurspeelplaatsen, zowel op het schoolplein als op andere locaties in Nieuwegein. Daarnaast was er veel aandacht voor vergroening van bijvoorbeeld het winkelcentrum en voortuinen. BSO De Egel heeft ook groene plannen: samen met de kinderen een mooi stukje natuur aanleggen met een moestuintje. Groen aan de Buurt wil initiatieven die uit de samenleving komen ruimte bieden en ondersteunen en bewonersinitiatieven verbinden aan de provinciale ambities.

Op dinsdag 21 november wordt er een tweede avond georganiseerd, waarbij de ideeën verder uitgewerkt worden. Ook inwoners die niet bij de eerste avond waren en een bijdrage willen leveren aan een groener en aantrekkelijker Nieuwegein zijn van harte welkom. De avond begint om 19.00 uur in de aula van Basisschool Lukas Galecop.

One thought on “Ideeën voor een groener en aantrekkelijker Nieuwegein

  1. hessel

    De Doorslagzone in ieder geval NIET bebouwen !!!!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren