Hypotheekadviseur in Nieuwegein nodig?

Veranderingen in je privé situatie kunnen vragen om een verandering in je woonsituatie. Of dit nou is omdat je voor het eerst gaat samenwonen, je groter wil gaan wonen door de komst van een baby of je huidige woning moet verkopen door een echtscheiding. Elke situatie brengt andere vragen met zich mee. Een hypotheekadviseur in Nieuwegein kan jou hier mee helpen.

Hypotheekadvies over scheiden
Vooral een echtscheiding kan veel gevolgen met zich mee brengen. De invloed hiervan is afhankelijk van jullie huwelijkse voorwaarden. Als jullie getrouwd zijn in gemeenschap van goederen zijn jullie beiden voor de helft eigenaar van het koophuis.

Blijf jij of je (ex) partner het koophuis wonen?
Dan zal degene die in het huis blijft wonen de andere helft van de hypotheekschuld moeten overnemen. Degene die in de woning blijft wonen “ontslaat de ander uit hoofdelijke aansprakelijkheid”. De andere helft van de hypotheekschuld wordt door veel geldverstrekkers dan gezien als een nieuwe hypotheek. De geldverstrekker beoordeeld de financiële situatie van degene die in de woning blijft wonen dan opnieuw. Hierdoor bepaalt de geldverstrekker of de achterblijver de hypotheeklasten ook alleen kan dragen.

Gaan jullie het huis verkopen?
Kunnen jullie de hypotheeklasten allebei niet alleen dragen of willen jullie beide niet alleen in de woning blijven wonen? Dan zal de woning verkocht moeten worden. Als de waarde van de woning hoger is dan de resterende hypotheek is er sprake van overwaarde. Dit kunnen jullie gebruiken voor het kopen van een nieuwe woning. Als de waarde van de woning lager is dan de resterende hypotheek is er sprake van een hypotheekschuld.

Laat je adviseren
Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heeft een scheiding veel gevolgen voor je hypotheek. In een vaak emotionele tijd, kan het handig zijn om geadviseerd te worden door een hypotheekadviseur die hierin is gespecialiseerd. Zo weet je zeker dat jij je hier geen zorgen om hoeft te maken en kan jij de richten op de vele andere aspecten die bij een scheiding komen kijken.

Vergelijken loont
Maar hoe vind je tussen alle hypotheekadviseurs in Nieuwegein nou een adviseur die bij jou past? Op HypotheekAdvies.nl kan jij verschillende hypotheekadviseurs uit Nieuwegein vergelijken. Zo kan je bijvoorbeeld vergelijken op basis van prijs en specialisaties. Op deze manier vind jij een hypotheekadviseur voor jouw specifieke hypotheekvraag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren