Huurovereenkomst The Pit getekend

Jongeren van De Vrienden van Muziek maken al enige tijd gebruik van The Pit, voormalig buurtcentrum Feniks, voor hun activiteiten. Het pand is de komende tien jaar voor hen beschikbaar. Op 9 oktober tekenden een nieuwe beheerstichting en de gemeente een huurovereenkomst. De stichting gaat aan De Vrienden van Muziek verhuren, waardoor het pand onderdak kan bieden aan allerlei culturele en sociale activiteiten.

The Pit wordt geheel gerund door spontane vrijwilligers die er graag aan werken om een plek voor jongeren in Nieuwegein te hebben. Een plek om elkaar te ontmoeten en muziektalent te delen door evenementen. In het jongerencentrum vinden muziekoptredens plaats en zijn oefenruimtes voor popbandjes.

‘Met The Pit is er een jongerencentrum en poppodium dat aansluit bij de behoeften van jongeren. Zo’n eigen plek was een lang gekoesterde wens. Er is nu een prachtig initiatief van de jongeren. De gemeente maakt dit initiatief en de eigen kracht van de beheerstichting van harte mogelijk’, aldus wethouder Martijn Stekelenburg van onder andere Cultuur.

Met het sluiten van de huurovereenkomst is vastgelegd dat de beheerstichting de komende 10 jaar het pand aan de Nedereindseweg exploiteert, beheert en onderhoudt. Het gebouw beslaat 900 m2, waardoor er ook ruimte is voor andere culturele en sociale activiteiten. Met de opbrengsten van de exploitatie betaalt de beheerstichting het jaarlijkse onderhoud.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk