Huurbaas sleept gemeente voor de rechter

De in opspraak geraakte huurbaas Marcel van Hooijdonk sleept de gemeente Nieuwegein voor de rechter. Aanleiding zijn de problemen rond de brandveiligheid van tientallen woningen in een pand aan de Weverstedehof. De gemeente wil dat Van Hooijdonk maatregelen neemt om de 26 appartementen veiliger te maken. Gebeurt dat niet voor 26 maart, dan wordt het gebouw ontruimd. Van Hooijdonk is het niet eens met dat besluit.

Volgens de omstreden huurbaas doet hij er alles aan om de woningen brandveilig te maken, maar komt de gemeente telkens met nieuwe eisen. Ook de klacht dat hij pas heel laat reageert wanneer er problemen zijn, klopt volgens hem niet.

Vorige maand kregen tientallen huurders in Nieuwegein nog te horen dat ze hun huis uit moeten vanwege problemen met de brandveiligheid. Van Hooijdonk laat weten hen vervangende woonruimte te zullen aanbieden als zij daadwerkelijk uit huis worden gezet.

De huisjesmelker kwam eerder in het nieuws vanwege intimidatie en bedreiging van huurders. De rechter veroordeelde hem tot het betalen van duizend euro boete voor het intimideren van een bewoner van een pand aan de Wittevrouwensingel. In Amsterdam werden zo’n 60 huurders op straat gezet, nadat het pand waarin ze woonden niet brandveilig bleek te zijn. Ook in Breda kwam hij in opspraak.

De gemeente Nieuwegein laat weten dat er woensdagavond 11 maart aanstaande een besloten bijeenkomst is voor de gedupeerde bewoners.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren