Huppeldepub Vreeswijk houdt reünie

Net als de gemeente Nieuwegein zag de populaire Vreeswijkse jongerensociëteit Huppeldepub in 1971 het levenslicht. Op 3 oktober wordt op het Fort Vreeswijk een hopelijk drukbezochte reünie gehouden.

Dat de gemeente Nieuwegein dit jaar zijn 50-jarig bestaan viert, is genoeglijk bekend. Maar er gebeurde méér in 1971 dat het herdenken waard is. De Vreeswijkse jeugdsociëteit Huppeldepub begon in januari van dat jaar op het Fort Vreeswijk. Veel Vreeswijkse tieners koesteren er warme herinneringen aan.

Met subsidie van de gemeente (Vreeswijk) begon de sociëteit op het Fort Vreeswijk. Daaraan voorafgegaan was al een periode, dat de tieners samenkwamen in de oefenruimte van muziekband Keskesa aan de Handelskade. Een brand legde die loods in de as, de behoefte om samen te komen bleef. Een groep vaste bezoekers ging op zoek en een nieuwe plek werd gevonden, op het Fort Vreeswijk. Dat klinkt eenvoudiger dan het toen was, want het fort was toen nog niet zo opgeknapt als het nu is. De gemeente moest eerst nog water en elektriciteit aanleggen, waarna de jongeren zelf aan de slag gingen om de ruimte bruikbaar te maken tot een eigen honk. Mét zelfgebouwde muziekinstallatie. Huppeldepub was een paar jaar actief op allerlei vlakken, totdat de gemeente Nieuwegein in 1974 een professionele jongerenwerker aanstelde en jongerencentrum Synopis werd opgericht. Voortaan kon de jeugd van Vreeswijk daar zijn ei kwijt.

Veel Vreeswijkers koesteren sindsdien warme herinneringen aan Huppeldepub. Dat leidde in 2003 al een eerste keer tot een drukbezochte reünie. Ondertussen zijn er sindsdien 18 jaar verstreken en de vijftiger van die reünie zijn tegenwoordig vitale zeventigers. In de aanloop naar het 50-jarig bestaan van de gemeente Nieuwegein, klonk al snel ook de roep om een hernieuwde Huppeldepub-reünie. Een aantal van de initiatiefnemers van toen hebben de handschoen opgepakt en met succes. Op 3 oktober wordt de tweede Huppeldepub-reünie gehouden. Op de oorspronkelijke plek: Fort Vreeswijk.

Verder dat er wel wat veranderingen zijn ten opzichte van de originele Huppeldepub- jaren. Hennie van der Hijden, één van de initiatiefnemers: “Begin jaren 70 was de tijd van Woodstock. Love, peace en lange haren. Wat ons betreft is er nog evenveel liefde en vrede, maar de haren zijn wat dunner en korter geworden. De bankstellen met afgezaagde poten van toen zijn nu comfortabele stoelen. De tosti’s en chocomel worden nu een sateetje, luxe broodjes met wijn en bier. Toen droomden we van de toekomst, nu genieten we van ons pensioen.”

Wat voor de organisatoren hopelijk niet is veranderd, is de gezelligheid. Wat dat betreft geldt het gezegde ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’. De organisatie hoopt zoveel mogelijk oud-leden te bereiken. Opgeven kan via de huppeldepubvreeswijk@gmail.com. Ook is er een Facebook-pagina geopend onder de naam Huppeldepub Vreeswijk.

De reünie is zondag 3 oktober van 14.00 uur tot 18.00 uur. Voor muzikale ondersteuning met een jaren 70-tintje zorgen de bands Autumn Voice & Rock of Ages. De kosten van de reünie bedragen 15 euro en daarvoor krijgt elke bezoeker een drankje en een hapje.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren