Huiskamerbijeenkomst PvdA Nieuwegein

De PvdA-Nieuwegein heeft op maandagochtend 25 februari een zeer geslaagde huiskamerbijeenkomst voor allochtone vrouwen georganiseerd. Negen vrouwen van Marokkaanse, Turkse, Soedanese, Indiase, Surinaamse en Congolese afkomst discussieerden met het PvdA-Tweede Kamerlid Khadija Arib en PvdA-wethouder Riet van der Nat over de positie van vrouwen in het algemeen en van allochtone vrouwen in het bijzonder.

Met name de mogelijkheden van kinderopvang voor schooltijd en tussen de middag, de mogelijkheden voor opvoedingsondersteuning, de toegankelijkheid van en adequate voorlichting over voorzieningen alsmede de kansen van en bedreigingen voor de multiculturele samenleving waren onderwerp van de discussie waarin “respect” de leidraad vormde.

Khadija Arib benadrukte voorts het belang van stemmen en verklaarde na afloop erg onder de indruk te zijn van de maatschappelijk betrokkenheid van de vrouwen: “Eigenlijk zijn ze politiek al heel actief, alleen niet in het kader van partijpolitiek”. Voor de vrouwen heeft de politiek nu een gezicht, meldden ze enthousiast, trots op ‘iemand van ons’ in de Tweede Kamer. Als vervolg op deze ochtend is afgesproken regelmatig bijeen te komen om met elkaar van gedachten te wisselen en te bezien in hoeverre ideeën en wensen in concrete plannen kunnen worden omgezet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk