‘Huisjesmelker’ Betty Chang koopt meer woningen op in Nieuwegein

De beruchte ‘huisjesmelker’ Betty Chang (68) lijkt weer actief te zijn. Onlangs kocht zij enkele woningen in haar woonplaats Maarssen. Nu blijkt dat ze ook haar oog heeft laten vallen op Nieuwegein. Bezorgde bewoners laten onze redactie weten dat ze enkele woningen heeft gekocht in de wijk de Doorslag. Het zou gaan om enkele woningen aan de Barmsijs en de Braamsluiper. Onlangs kocht de huisjesmelker een pand aan de Dogkardrift.

Begin 202 moest Chang al haar 36 woningen verkopen in Utrecht. Dat deed ze aan het Hilversumse vastgoedbedrijf Aequitas. Daarmee kwam een einde aan de jarenlange misstanden waarvoor ‘huisjesmelker’ Chang verantwoordelijk zou zijn. Hoge huur en geen onderhoud aan de woningen of zelfs vreemde mensen in je woning toelaten.

Edo Gommers van Huurteam Utrecht liet al in 2018 weten in een reactie op Chang’s handelwijze: ‘Ze haalt allerlei dingen uit, zoals de borg niet terugbetalen, het onderhoud niet uitvoeren, contracten met onjuiste betalingen, contracten opzeggen, regelmatig een veel te hoge huurprijs. En als er dan een huurder weggaat, gewoon weer een te hoge prijs vragen.’

Als aanspreekpunt voor huurders in nood hoorde Gommers vaker dit soort verhalen over Chang. “Iedere keer is er één teveel natuurlijk. Iedereen wil na een dag hard werken veilig thuiskomen en rustig zitten. Dan wil je niet met een horrorfiguur te maken krijgen, iemand die vreemde mensen in je huis plaatst. Mensen die de wc verstoppen, die brallend en brullend rondlopen, die dingen kapot maken en intimiderend tekeer gaan. Daar moet je niet aan denken.”

De bewoners in de wijk Doorslag vrezen de komst van mevrouw Chang als verhuurder van woningen in de wijk. Chang is al meerdere keren door de jongerenafdeling van de SP uitgeroepen tot ‘huisjesmelker van het jaar’.

One thought on “‘Huisjesmelker’ Betty Chang koopt meer woningen op in Nieuwegein

  1. Marcel vd Velden

    “Begin 2020 moest Chang al haar 36 woningen verkopen in Utrecht”. Dan is ze opmerkelijk jong gebleven “Betty Chang (68)”!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk