Huisbezoek voor wanbetalende huurders

In Nieuwegein zijn 120 huurders met betalingsachterstanden het afgelopen half jaar thuis opgezocht voor het project Vroeg Eropaf.

Hierbij werkten de medewerkers van de afdeling schuldhulpverlening van Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) en de woningbouwcorporaties in de Lekstroom samen. Ze gingen op huisbezoek bij deze huurders om te achterhalen wat de reden was van hun schulden en ze ondersteuning te bieden.

“Door te verwijzen naar schuldhulpverlening van WIL of een betalingsregeling te treffen, kunnen we nu verdere achterstanden en huisuitzettingen voorkomen”, vertelt Charles Verwimp, manager Wonen van Viveste, een van de woningbouwcorporaties die mee deed aan dit project: Vroeg Eropaf.

De woningbouwcorporaties in de Lekstroom: Mitros, Viveste, Lekstede Wonen, Provides, Portaal, Jutphaas Wonen, Woningbouwvereniging Lopik en WIL startten samen in februari dit project voor de duur van zes maanden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren