Katern

Hotspot in eigen land: De Heineken Experience in Amsterdam!

Voor een stedentrip in eigen land is hoofdstad Amsterdam een zeer populaire plaats. De hoofdstad is vanuit Nieuwegein zowel met het openbaar vervoer als met de auto binnen drie kwartier te bereiken. Er is in de stad Amsterdam veel te zien en te doen. Een van de bezienswaardigheden is de Heineken Experience. Dit is een museum dat volledig gewijd is aan een van de bekendste biermerken van de wereld: Heineken. Dit museum behoort tot de elite van de Hollandse kunst en cultuur

Locatie
Het wereldberoemde biermerk heeft de voormalige fabriek in het centrum van Amsterdam omgeturnd tot een museum. Je vindt de Heineken Experience aan de Stadhouderskade 76 in Amsterdam. Vanaf het centraal station van Amsterdam kun je het best tram 16 of 24 richting VU Medisch Centrum nemen om het museum te bereiken. Je kunt natuurlijk ook gaan lopen door de mooie binnenstad van Amsterdam, je zult dan ongeveer een half uur onderweg zijn naar de Heineken Experience. In het museum kun je leren over de geschiedenis van Heineken, het brouwproces en natuurlijk genieten van een biertje.

Geschiedenis
De rijke geschiedenis van het biermerk Heineken gaat terug tot het jaar 1873. De opmars van een kleine stadsbrouwerij naar een wereldmerk wordt in de Heineken Experience uitgelicht. In de Heineken Experience leer je behalve over de historie alles over de productie van het bier in het bekende groene flesje. Van het brouwproces tot aan het bottelen, alle stappen van het productieproces komen in dit museum aan bod. Bij een toegangskaartje voor de Heineken Experience zit ook een luistertour door de voormalige brouwerij inbegrepen. Deze zelfstandige tour werkt met een app en is onder andere beschikbaar in het Nederlands, Spaans, Duits, Engels en Chinees. Wanneer je geen smartphone bij je hebt kun je voor een klein bedrag ook een apparaat huren om de luistertour op te volgen. Tijdens de luistertour kom je volop medewerkers van de Heineken Experience tegen die extra uitleg geven en vragen kunnen beantwoorden.

Overige informatie
De Heineken Experience is 365 dagen per jaar geopend. De normale openingstijden zijn van 10:30 tot 19:30. In het weekend en in de maanden juli en augustus is de Heineken Experience zelfs van 10:30 tot 21:00 geopend. Omdat de luistertour anderhalf uur in beslag neemt mogen er geen mensen meer naar binnen 2 uur voordat de Heineken Experience gaat sluiten.

Bij de ingang kosten kaartjes voor de Heineken Experience 18 euro. Bij deze prijs zit de luistertour en twee biertjes of frisdrankjes inbegrepen. Er zijn op het internet mogelijkheden om tegen een lagere prijs tickets voor de Heineken Experience. Voor minderjarigen is de prijs van een kaartje voor de Heineken Experience 12 euro. Minderjarigen krijgen uiteraard geen bier geschonken in de Heineken Experience. Voor de echte liefhebbers is ook een VIP tour te boeken. Deze tour duurt tweeënhalf uur en kost ongeveer 50 euro. Bij deze prijs zitten 5 premium biertjes en een aantal snacks inbegrepen. Voor grote groepen van meer dan 20 personen is een korting beschikbaar. Je moet dan wel meer dan 48 uur van tevoren reserveren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren