Hotel in Galecop, voor bijen!

Bloemen, Bijen en Biodiversiteit – voor de natuur in Galecop. De bloemenweide bij de zuid-ingang van Galecop gaat haar tweede seizoen in met verschillende soorten wilde bloemen, kleuren en bladsoorten. Om de locatie nog aantrekkelijker te maken voor insecten heeft Bloeiend Nieuwegein subsidie ontvangen van KIEM Utrecht om een bijenhotel te plaatsen. Dit is het Hotella Insecta van Juul Rameau.

bijenhotel

Het hotel is gemaakt van robuust cortenstaal met natuurlijk organisch materiaal voor de hotelkamers. Cortenstaal krijgt een mooi roestlaagje nadat het hotel buiten is geplaatst. Hotello Insecta biedt zowel optimale visuele beleving en heeft aandacht en meerwaarde voor de biodiversiteit in de bloemenweide.

Bloeiend Nieuwegein wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van het innovatiefonds Samen voor Biodiversiteit; educatieve invulling van Groen doet Nieuwegein Goed, een samenwerking van de gemeente Nieuwegein, subsidie vanuit KIEM Utrecht. Kijk wat jij zelf kan doen voor meer biodiversiteit in je eigen tuin of buurt.

Over Juul Rameau
Juul Rameau (1982) is een Nederlands beeldend kunstenaar. Zij maakt sculpturen, schilderijen en werken op papier. Ze maakt vooral sculpturen van cortenstaal. De structuren en vormen zijn geïnspireerd door de natuur. Zij werkt vanuit het begrip Biofilie en de Biophilic design principes.

Rameau studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (stad) op de autonome kunstafdeling en specialiseerde zich in grafische druktechnieken.

Haar boek 101 papavers in één dag (2014) is een studie naar de verschijningsvorm van de papaver en tegelijkertijd een onderzoek naar de verschillende mogelijkheden binnen de grafische ets-techniek. Het boek bevat 101 etsen van papavers, bijeengebracht met teksten en gedichten.

De mensheid is in de loop van de tijd steeds verder verwijderd geraakt van zijn leefomgeving; de natuur. Met gevolgen voor de aarde en haar en onze (mentale) gezondheid. Dit bewustzijn groeit met de wetenschap dat een duurzame relatie tussen mens en natuur bijdraagt aan gezondheid, welzijn en ons geluk. Het contact met de natuur maakt gelukkiger en gezonder, dat is Biofilie

Zij wil mensen verbinden met de natuur door de fysieke leefomgeving te verrijken met objecten en installaties die verbinden met de natuur. Ze wil de toeschouwer laten kijken met de ogen een ontdekkingsreiziger met verwondering en respect voor de natuurlijke wereld om zich heen.

Als je naar haar werken kijkt, treedt het Biophilia effect in werking. Mensen gaan in hun Onbewuste graven naar herinneringen in de natuur waarin de patronen voorkomen. Terug naar die geluksmomentjes bijvoorbeeld in het bos of op het strand en dat zorgt voor ontspanning.

Juul Rameau

Juul Rameau

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk