Katern

Hooikoorts in Nieuwegein: reishi biedt dé natuurlijke oplossing

Het hooikoortsseizoen is in volle hevigheid losgebarsten. Ook in Nieuwegein ervaren meer inwoners nu heftigere hooikoortsklachten dan in voorgaande jaren. Jeukende ogen, loopneus, vaak niezen… deze vervelende klachten worden versterkt door het aanhoudende droge en warme weer. Maar wat is hooikoorts precies? En wat kan je zelf tegen hooikoorts doen?

Wat is hooikoorts?
Hooikoorts is een overgevoeligheid voor bepaalde grassen, planten en bomen. Het is een seizoensgebonden allergie: de klachten ontstaan met name als deze planten en bomen in bloei staan. Hooikoorts is te herkennen aan niezen, jeukende ogen, een verstopte neus en soms benauwdheid. De klachten ontstaan doordat je lichaam deze pollen als een vijandige stof beschouwt. Hierdoor gaat je lichaam het stofje histamine aanmaken, als afweerreactie bij een allergische reactie.

Bijwerkingen van medicijnen
Wat te doen tegen hooikoorts? Er zijn via de drogist diverse medicijnen verkrijgbaar, denk aan speciale neussprays en antihistamine tabletten. Helaas ervaren sommige gebruikers bijwerkingen van deze medicijnen, zoals vermoeidheid, slaperigheid of hoofdpijn. Voor die gebruikers zijn reishi capsules wellicht een uitkomst.

Reishi: een natuurlijke oplossing bij hooikoorts
Wat is Reishi? Reishi is een paddenstoel die al eeuwenlang wordt ingezet in de Traditionele Chinese Geneeskunde. De Reishi paddenstoel heeft vele heilzame eigenschappen. Eén van deze eigenschappen is dat het allergische reacties (waaronder hooikoortsklachten) helpt te onderdrukken.

Hoe helpt Reishi bij hooikoorts?
Hoe werkt dit? Reishi is een natuurlijke bron van antihistamine, waardoor de allergische reacties (veroorzaakt door histamine) worden onderdrukt. Dit doet de Reishi paddenstoel door de werkzame stof triterpenen. Triterpenen verminderen de productie van histamine en worden daarom steeds vaker bij hooikoorts ingezet. De Reishi paddenstoel zorgt ervoor dat je lichaam van binnenuit sterker optreedt tegen pollen. Je activeert het zelfgenezend vermogen. Zonder bijwerkingen.

Kies voor biologisch
Wil jij Reishi kopen? Reishi heeft een bittere smaak en is om ‘gewoon op te eten’ minder geschikt. Neem de paddenstoel daarom in als voedingssupplement. Kies bij voorkeur voor biologisch. Waarom is dat? Paddenstoelen hebben namelijk het vermogen gifstoffen (pesticiden, chemicaliën) uit de bodem op te nemen. Met biologisch weet je zeker dat het product vrij is van verontreinigingen. De reishi capsules van Pure Mushrooms zijn geheel biologisch en bovendien geschikt voor vegans.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk