Hoogste punt bereikt ‘De Kunstenaar’ en ‘De Professor’ aan de Hildo Kropstraat

In juni werd er gestart met de bouw van 40 sociale huurappartementen en nu al bereikten bouwonderneming Plegt-Vos en woningcorporatie Mitros het hoogste punt. Dankzij de slimme bouwtechniek van Plegt-Vos is het mogelijk om in minder dan negen maanden deze 40 duurzame en levensloopbestendige appartementen op te leveren.

Voorrang voor 65-plussers
De 40 appartementen zijn verdeeld over twee complexen: De Kunstenaar (aan de Hildo Kropstraat) en De Professor (aan de Prof. Dr. Hesselaan). De woningen liggen in een parkachtige omgeving en grenzen aan het Hessepark. Alle appartementen zijn bereikbaar met de lift, hebben ruimte voor een scootmobiel en zijn voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen en mechanische ventilatie. De appartementen worden met voorrang toegewezen aan 65-plussers uit de wijk Jutphaas-Wijkersloot. Daarna krijgen andere 65-plussers uit Nieuwegein voorrang op deze woningen. Naar verwachting worden de woningen begin december via WoningNet aangeboden.

Snel bouwen aan betaalbare woningen
Met deze snelle manier van bouwen, leveren we een belangrijke maatschappelijke bijdrage in het aanvullen van de woningvoorraad in Nieuwegein. Bouwonderneming Plegt-Vos bereidt een groot gedeelte van de woningen voor in hun Slimme Huizenfabriek in Almelo. Wanden, vloeren, funderingen en zelfs complete badkamers en toiletten worden in deze fabriek gemaakt. Op de bouwlocatie – in dit geval het voormalig JUKO-terrein – worden de elementen in elkaar gezet en afgemonteerd. De oplevering van de woningen staat gepland voor februari 2023. Dan kunnen de eerste bewoners verhuizen naar hun nieuwe appartement.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren