Katern

Hoogste punt voor appartementencomplex Van Nieuwenhuizen aan de Meentwal in Nieuwegein

Het hoogste punt van de bouw van appartementencomplex Van Nieuwenhuizen N.V. aan de Meentwal in Nieuwegein is bereikt. De feestelijke handeling hiervoor werd dinsdag 28 november 2017 verricht door wethouder Johan Gadella. Hij stortte beton voor de laatste dakvloer. Het gebouw bestaat uit 96 appartementen waarvan 90 met een middeldure huur. Een categorie waaraan grote behoefte is. Alle appartementen beschikken over een eigen parkeerplaats waarvan de helft overdekt. Ook de aangrenzende bestaande openbare parkeergelegenheid krijgt een update. Lunee Vastgoed uit Amstelveen is de ontwikkelaar van het project en Plegt-Vos West uit Vleuten is de bouwer.

Volwaardig woongebied
Wethouder Gadella vindt het appartementencomplex vlak bij de oude zeepfabriek “een verrijking voor de buurt”. Hij vertelt: “De nieuwe appartementen liggen op een markante plek, aan het Merwedekanaal, met de voorzieningen van de binnenstad op loopafstand. In de wijk Merwestein. Dit is een wijk die zich ontwikkelt van een wijk met leegstand en braakliggend terrein naar een volwaardig woongebied. Het aantal woningen, en daarmee ook het aantal inwoners, is er verdubbeld.”

Architectuur
Het ontwerp van Hans Been architecten is geïnspireerd op het wereldberoemde ‘Flatiron building’ (het strijkijzergebouw) in New York. Op de kopse kanten van het V-vormige gebouw wordt de relatie met industrieel erfgoed goed zichtbaar met mozaïeken van de scheepskraan en het fabrieksgebouw. Arthur van Neerijnen van Lunee Vastgoed is enorm trots op het kloeke ontwerp van het gebouw. “Dit project wordt een prachtige aanwinst voor Nieuwegein”, aldus Van Neerijnen. “Daarnaast zijn we blij dat we 90 appartementen in de middeldure huur kunnen realiseren. De Keizer Makelaars uit Nieuwegein start binnenkort met de verhuur van de woningen.”

Duurzaam
Het complex is voorzien van duurzame oplossingen, zoals stadsverwarming en in totaal 375 zonnepanelen op het dak. Daarnaast is het gebouw gasloos.

One thought on “Hoogste punt voor appartementencomplex Van Nieuwenhuizen aan de Meentwal in Nieuwegein

  1. hessel

    Dat het gebouw gasloos is, is niets bijzonders, heel Merwestein is gasloos. Tussen welke bedragen per maand ligt een middenhuur ??

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren