Hoogheemraadschap neemt maatregelen tegen de extreme droogte

Het is extreem droog, dat zal niemand ontgaan zijn. Om schade aan de dijken te voorkomen vraagt Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, waar Nieuwegein onder valt, agrariërs het vee tijdelijk van de dijken te halen. Ook op de Lekdijk bij Nieuwegein is deze maatregel genomen. Door de droogte wordt het wortelstelsel van de grasmat aangetast bij begrazing. Hierdoor kan het gras op de dijk moeilijk herstellen. Deze grasmat dient als beschermlaag van de dijk in tijden van hoogwater. Door de lange periode zonder regen wil het waterschap verdere beschadiging voorkomen.

Waterveiligheid
Dijken zijn van groot belang voor de waterveiligheid. Hoe minder schade door het jaar heen ontstaat, hoe minder herstelwerkzaamheden nodig zijn om de dijken in goede conditie te houden.

Vanwege de droogte kan er te weinig water worden aangevoerd in Batau-Noord (Nieuwegein) en de polder Rijnenburg. De waterpeilen kunnen hierdoor verlaagd zijn en de doorspoeling gering. Geprobeerd wordt om het zuurstofgebrek in het water zoveel mogelijk te voorkomen.

Hoe droog is het nu eigenlijk (kaartje tot 20 juli 2018)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!