Hoog bezoek voor de Museumwerf in Vreeswijk!

De zwerver heeft ons verrast en is vrijdagavond al gearriveerd op de Museumwerf. Een oude snelle dame dus. Het oudste woon-/atelierschip van Nederland is weer even terug bij de Museumwerf in Vreeswijk. Maandag 1 november gaat deze grand dame de helling op voor een onderhoudsbeurt.

De Zwerver (1900) was het woon-/atelierschip van veelzijdig kunstenaar W.O.J. Nieuwenkamp. Het schip was destijds een bezienswaardigheid, een drijvende kunsthandel waarin Nieuwenkamp onderweg zijn werken exposeerde en verkocht. Het atelierschip met het prachtige originele oudhollandse interieur werd bekend en maakte veel indruk. En dat doet zij nog steeds!

De Zwerver lag tussen 2011 en 2015 bij de Museumwerf in afwachting van haar toekomstplannen en werd opengesteld voor het publiek. Het schip vertrok naar Delft voor een complete restauratie nadat haar nieuwe functie was vastgelegd als bijzondere bed & breakfast-locatie in Jachthaven Naarden (Marina Parcs). Daar kan De Zwerver worden gehuurd.

De Museumwerf maakt van gelegenheid gebruik en wil het publiek graag deelgenoot maken van dit bijzondere cultuurhistorisch erfgoed. Zodra het mogelijk is, zullen rondleidingen worden gegeven. Binnenkort hierover meer op De Digitale Stad Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk