Honderd Nieuwegeinse studenten hospitality in actie voor NLdoet

Zo’n honderd studenten van het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein hebben vrijdag 15 maart de handen uit de mouwen gestoken op verschillende locaties in Nieuwegein in het kader van NLdoet. Het was daarmee verreweg de grootste groep die tijdens deze vrijwilligersdag aan de slag is gegaan om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen!

Het initiatief, dat gestart is vanuit de opleidingen Facilitaire Dienstverlening, was de wens om als school maatschappelijk betrokken te zijn. Net als voorgaand jaar startten de studenten Facilitair Management, Event Manager en Toerisme & Recreatie met een kick-off op het college aan de Newtonbaan, waar niemand minder dan de burgemeester Marijke van Beukering de studenten toesprak en op weg stuurde.

Vanaf 10.00 uur vrijdag 15 maart jl. werden de leerlingen op de verschillende adressen verwacht en werd er schoongemaakt, geschrobd, opgeruimd, Nederlands geoefend en werden er gezellige plantjes in bakken gezet. Zo was er een groep naar de Museumwerf in Vreeswijk, werden verschillende locaties van Reinaerde bezocht en gingen er studenten naar het Leger des Heils en de bibliotheek De tweede verdieping.

Het Horeca & Toerisme College (onderdeel van ROC Midden Nederland) is sinds 2022 een partner van ‘Samen voor Nieuwegein’, dat in Nieuwegein de activiteiten voor NLdoet organiseert. Naast het inzetten van studenten bij activiteiten, opent de school bijvoorbeeld ook jaarlijks de deuren voor de Beursvloer Nieuwegein. ROC Midden Nederland wil, door zich in te zetten voor de omgeving, de  studenten leren hoe ze maatschappelijke waarde kunnen brengen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk