Hondenpoep overlast neemt af

Als we de machinist van de hondenpoepzuiger in Nieuwegein mogen geloven dan neemt de overlast van hondenpoep drastisch af. Drie dagen per week rijdt hij door Nieuwegein om de hondenpoep op te zuigen en hij merkt nu al dat de overlast zeker met 40% is afgenomen.

Sinds oktober dit jaar is het nieuwe hondenbeleid ingevoerd wat inhoudt dat hondenbezitters de hondenpoep voortaan met een plastic zakje zelf moeten opruimen. Doen zij dat niet dan riskeert de hondenbezitter een boete van 100 euro. De gemeente heeft dit jaar 130 speciale afvalbakken geplaatst door heel Nieuwegein om de hondenpoep in op te ruimen.

De hondenpoepzuiger is vooral actief op locaties zoals in de buurt van scholen, schoolpleinen, speelveldjes, speelplaatsen en op plekken waarvan men weet dat er nogal eens hondenpoep ligt desondans dat daar een opruimingsplicht bestaat. Deze plekken zullen in de gaten worden gehouden door de BOA’s in de hoop dat men daar zich beter aan de regels gaat houden.

In 2012 wordt het nieuwe hondenpoepbeleid geëvalueerd. Hierbij worden alle opmerkingen die hierover bij de gemeente binnengekomen zijn, meegenomen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk