Hondenkaart met GPS troef tegen hondenpoep in Nieuwegein

Hondenbaasjes kunnen vanaf deze week via de gemeentelijke website de hondenkaart openen op de mobiele telefoon en tegelijk met gps-functie inzoomen op de locatie. Inwoners kunnen daarmee tijdens de wandeling precies zien waar het baasje de hondenpoep moet opruimen en waar de hond mag loslopen. Het is een greep uit de maatregelen die het stadsbestuur neemt om de ergernis over hondenpoep op straat aan te pakken. De maatregelen komen voort uit het Evaluatierapport hondenbeleid 2018.

De gemeente gaat vaker hondenpoep opruimen in de openbare ruimte. Daarvoor krijgt ze de beschikking over een eigen hondenpoepzuiger. Ook kijken we samen met inwoners naar de beste verdeling van de hondenpoep-afvalbakken in de openbare ruimte en komen waar nodig extra bakken bij.

Vernieuwde app
Met de vernieuwde app wil de gemeente het hondenbeleid beter onder de aandacht brengen van de inwoners. Ook maakt de app het makkelijker om de afspraken over opruimen van hondenpoep direct op locatie te raadplegen. Vrijwel op alle locaties in de openbare ruimte moet de hondenpoep worden opgeruimd. Dit jaar wordt de hondenkaart nog aangepast op basis van de inbreng van inwoners tijdens de evaluatieronde vorig jaar. We delen deze nieuwe afspraken dit jaar nog met de inwoners in een aantal stadsbijeenkomsten.

4 thoughts on “Hondenkaart met GPS troef tegen hondenpoep in Nieuwegein

 1. Karel

  Pfff en de katten .

 2. Zielige Karel

  Karel toch…

 3. Misschien ook een omheind honden uitlaat plek 🙂

 4. John

  Nu nog de mensen leren dat ze de uitwerpselen
  ook daadwerkelijk opruimen.
  Maar wie ruimt de kattenstront in mijn tuin op?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren