Hogeschool THIM in Nieuwegein krijgt eerste erkende bachelor opleiding in osteopathie in de BeNeLux

De Hogeschool THIM aan de Newtonbaan in Nieuwegein is verheugd om aan te kondigen dat de nieuwe bachelor opleiding osteopathie het definitieve positieve accreditatiebesluit heeft ontvangen van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Dit historische besluit maakt de bachelor opleiding de allereerste in de BeNeLux die erkend wordt in het vakgebied van osteopathie.

Osteopathie

Het definitieve accreditatiebesluit werd officieel bekendgemaakt op 12 juli 2023, na een grondige beoordeling van de opleiding door de NVAO. De accreditatie is het resultaat van jarenlang toegewijd werk, nauwe samenwerking tussen docenten, medewerkers en externe experts en de beroepsvereniging voor osteopathie NVO, en het streven naar kwaliteit en excellentie in het onderwijs aan de Hogeschool THIM.

Osteopathie is een snel groeiend vakgebied dat zich richt op het begrijpen en behandelen van de mens als een geheel, met de nadruk op het belang van een evenwichtige en harmonieuze interactie tussen de verschillende systemen in het lichaam. De nieuwe bachelor opleiding osteopathie aan de Hogeschool THIM biedt studenten een uitgebreid en diepgaand curriculum, waarin zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden centraal staan.

Dankzij de erkenning van de NVAO kunnen studenten die zich inschrijven voor de opleiding osteopathie aan Hogeschool THIM verzekerd zijn van een hoogwaardige en officieel erkende opleiding en diploma. Bovendien betekent dit accreditatiebesluit dat afgestudeerden van de opleiding voldoen aan de hoogste standaarden in de sector, wat hun kansen op een succesvolle en veelbelovende carrière aanzienlijk vergroot.

Thim van der Laan, directeur van de Hogeschool THIM, uitte zijn vreugde en trots over het bereiken van deze mijlpaal: “Dit positieve accreditatiebesluit is een bekroning op het harde werk van al onze medewerkers en partners. We zijn zeer dankbaar voor de erkenning van de NVAO en zien dit als een bevestiging van de hoge kwaliteit en het academisch niveau van onze opleiding. Met de officiële erkenning van de NVAO zijn we ervan overtuigd dat onze opleiding osteopathie zal bijdragen aan de ontwikkeling en vooruitgang van dit waardevolle vakgebied.”

De inschrijvingen voor de bachelor opleiding osteopathie aan Hogeschool THIM zijn momenteel open, en de opleiding zal in februari 2024 van start gaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk