Hogere grenswaarden nodig voor gevelbelasting woning Marconibaan

Door de aansluiting van de Marconibaan op de Plettenburgerbaan neemt de geluidsbelasting toe voor de woning aan de Marconibaan 44. De voorkeursgrenswaarde voor de geluidbelasting van de woning bedraagt 50 dB(A). Deze waarde zal met 2 tot 4 dB worden overschreden. Vanuit financiële overwegingen is het niet mogelijk een geluidreducerend wegdek aan te brengen op de Marconibaan of een geluidscherm te plaatsen ter verlaging van de geluidbelasting.

Daarom zal de gemeente bij Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht een aanvraag indienen voor hogere grenswaarden voor de geluidbelasting op de gevels, zodat een procedure hogere grenswaarden volgens het ‘Besluit grenswaarden binnen zones langs wegen’ kan worden opgestart. Verder zullen alle benodigde geluidwerende maatregelen worden getroffen aan de gevels van de woning, zodat het binnenniveau in de geluidgevoelige ruimten van de woning niet hoger is dan de maximaal toegestane geluidbelasting van 35 dB(A).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren