‘Hoffotograaf’ van Geinoord heeft nostalgische middag

Het is zaterdag 23 oktober en de sportfotograaf van Geinoord gaat een nostalgische middag tegemoet. Behalve het maken van een traditioneel mooi spelmoment van zijn club heeft Gerard van Vliet dit keer zijn broer Bram meegenomen. De laatste is een oude bekende van Geinoord, hij floot regelmatig wedstrijden van het G-team van de Nieuwegeinse club en deed dat altijd op een vaderlijke, sympathieke manier. Waarom ging Bram mee naar het duel tussen Nita (de dorpsclub van Nieuwer ter Aa) en Geinoord? Omdat hij als 16-jarige jongen reeds goede herinneringen had aan deze club die haar oorsprong vond in Breukelen, nog de huidige woonplaats van Bram van Vliet.

Op deze middag deed zich nog iets bijzonders voor. De wedstrijd werd gefloten door Stefan van Egmond, zoon van een van de belangrijkste KNVB-bonzen Dick van Egmond, die wekelijks de arbiters voor het betaald voetbal aanwijst. Maar voor de broers Van Vliet was deze persoon toch beduidend minder belangrijk dan de herinnering aan Piet van der Linden, de medeoprichter van Nita en destijds speler en grensrechter bij deze dorpsclub. Een man die mij persoonlijk ook veel meer aanspreekt dan Dick van Egmond, bij het overlijden van Piet heb ik destijds ook nog een aantal herinneringen tijdens de afscheidsdienst mogen uitspreken over deze bijzondere persoon.

Gerard en Bram moesten tot hun verbazing zien dat een aandenken deze clubicoon nergens in het clubhuis ‘Het Draaipunt’ was terug te vinden. Bij Geinoord zijn deze rituelen gelukkig wel uitgevoerd en zijn herinneringen vernoemd naar vroegere bestuurders of oud-spelers. Zoals shirts van Sean Klaiber (Ajax en FC Utrecht) en Rudi Jansen (Cambuur). Maar er is ook een Ep van der Pol-tribune, een Rob de Vries-hoofdveld, Wout van Beest-laan en Piet van Noordenne-plein. Om maar te zwijgen van bordjes voor Jos Roestenburg, Thijs Middelkoop en last but not least van fotograaf en jeugdtrainer Gerard van Vliet. De laatste is daar terecht een beetje trots op. ,,Vandaar dat het ons zaterdagmiddag zo opviel bij ons bezoek aan Nita, dat niets van clubnostalgie terug te vinden was op hun sportpark.’’

Bram en Gerard van Vliet, gebroederlijk aanwezig bij het duel tussen Nita en Geinoord

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk