Hoe zorg je voor meer privacy in je woning?

Je woning is jouw plek. Daarom is het wel zo belangrijk om je helemaal op je gemak te voelen in je eigen huis! Ook privacy draagt daaraan bij: het is essentieel om je bijvoorbeeld niet bekeken te voelen in je eigen woning. We delen onze tips voor meer privacy in huis!

De juiste raamdecoratie
De meeste pottenkijkers in je woning kijken naar binnen via je ramen. Zeker als je in de buurt van het raam aan de straatkant van je woning zit, kun je je bekeken voelen. Maar dit kan juist ook het geval zijn aan de achterkant van je huis, als je overburen naar binnen gluren. En dat kan een vervelend gevoel opleveren.

Goede raamdecoratie lost dit probleem op! Een ideale keuze is een duo rolgordijn, waarmee je controle hebt over je privacy én de lichtinval in je woning. Zo’n rolgordijn heeft een afwisseling van donkere en lichtere stofstroken, die maken dat je zelf kunt bepalen hoeveel licht er naar binnen schijnt en hoeveel inkijk je hebt van buitenaf. De duo rolgordijnen van ilumio.nl zijn er in veel soorten en maten: zo is er altijd een ontwerp te vinden dat helemaal aansluit op jouw interieur.

Schutting of struiken
Ervaar je inkijk via je voor- of achtertuin? Dat is ook een veelvoorkomend probleem! Vaak is dit goed op te lossen met een schutting of struiken. Die schutting of struik mag daarbij best een beetje hoog zijn: als je voor een lage optie kiest, kijkt iedereen er immers alsnog zo overheen. Zeker in de achtertuin is een hoge schutting een gebruikelijke keuze.

Wat hierbij ook belangrijk is, is om voor een dichte schutting of een dicht hek te kiezen. Er zijn namelijk ook hekwerken die wel maken dat er niemand op je grond kan komen, maar waar alsnog doorheen kan worden gekeken. Daar heb je niet zoveel aan als je meer privacy wilt.

Een gesloten voordeur
Niet alleen via je ramen en tuin, maar ook via je voordeur kunnen mensen naar binnen kijken, als je een voordeur met glas hebt. Niet per se een prettige gedachte! Je kunt beter voor een gesloten voordeur gaan, als je het zicht hier wilt beperken.

Vaak is een gesloten voordeur ook nog eens een veiligere keuze, omdat het raampje in een voordeur vrij eenvoudig kan worden ingetikt bij een inbraak. Dat vormt een extra reden om voor een gesloten deur te kiezen.

Brievenbus die vrijstaand is
Je kunt ook van specifieke personen last ervaren, die regelmatig in de buurt van jouw woning te vinden zijn. Denk aan de postbode, die toch vrijwel dagelijks voor je deur staat om brieven te bezorgen. Vind je het lastig dat de postbode meteen naast je raam staat, als die dicht op je voordeur te vinden is? Dan is het een idee om een vrijstaande brievenbus te laten plaatsen.

Met zo’n vrijstaande brievenbus kan de postbode beter op een afstand blijven. Voor de postbode zelf is het ook nog eens handig: hij of zij hoeft zo immers niet helemaal je oprit op te komen – dat scheelt alleen maar tijd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!