Hoe werkt een Windows Server?

Een Windows Server is een systeem dat ontwikkeld is om onder meer databases te laten draaien. Een Windows Server is toegankelijk en herkenbaar als je bekend bent met het gebruik van Windows op je laptop. Het is een softwarepakket dat al meerdere generaties kent en onder meer de mogelijkheid biedt om je te laten werken met mobiele en cloud-based toepassingen. Ontdek hieronder hoe het werkt en wat de mogelijkheden zijn.

Windows Server voor uiteenlopende gebruikers
Windows VPS voorziet als serverbesturingssysteem van Microsoft in hosting voor uiteenlopende gebruikers. Zo is er bijvoorbeeld Windows Home Server dat in eerste instantie voor professionele bedrijfssystemen is uitgebracht. In navolging voor de zakelijke toepassing is er eveneens een Home Server voor consumenten beschikbaar gekomen. Dat biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om verschillende computers te koppelen en gegevens uit te wisselen. Er zijn ook pakketten voor kleine tot middelgrote bedrijven met Windows Server Essentials. Zo heb je de optie om onder meer van de Microsoft Exchange-mailserver gebruik te maken of om via Windows Sharepoint samen te werken.

Eenvoudig gebruikmaken van Microsoft-licenties
Een van de voordelen van een Windows Server is dat je de gelegenheid hebt om Microsoft-licenties, zoals Microsoft Essentials, te gebruiken. Dat is een voordeel omdat je daarmee de zekerheid hebt om over correcte licenties te beschikken ten aanzien van het gebruik van Microsoftsoftware. Het besturingssysteem is op een eenvoudige manier te installeren op een VPS.

Uitvoeren van acties en features
Een Windows Server biedt meer mogelijkheden dan bijvoorbeeld Windows 10 op je laptop. Het is onder meer mogelijk om van DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) gebruik te maken. Dat betekent dat alle apparaten die deel uitmaken van het netwerk een IP-adres toegewezen krijgen. Tevens is het mogelijk om bestanden niet alleen te bewaren, maar ook te delen. Het besturingssysteem van de server voorziet in de optie om te bepalen wie toegang heeft.

Verder voorziet een Windows Server erin om printers op hetzelfde moment te configureren. Daardoor is het mogelijk om vanuit een centraal punt de printers te beheren. De nieuwste versie beschikt over uiteenlopende features, zoals een Admin Center voor eenvoudig beheer. Desktop Experience is een andere feature die qua design herkenbaar is als het bureaublad van Windows 7. Een van de nieuwe functies is System Insights die voorziet in voorspellende analyse-opties voor operationele kostenbeheersing. De nieuwste versie werkt verder met Windows Defender ATP voor een optimale beveiliging.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren