Hoe populair is de studentenstad Utrecht nog?

Utrecht is een echte studentenstad. Studeren in Utrecht betekent studeren in een bruisende en sfeervolle stad. De stad is centraal gelegen in het midden van het land, niet al te groot, maar ook zeker niet te klein.

Waarom studeren in Utrecht?
Ben je van plan om in Utrecht te gaan studeren? Of twijfel je er nog over? Dat kan, de studententijd is immers één van de belangrijkste periodes in je leven. Maar is de stad nog steeds zo populair? Met meer dan zestigduizend studenten kunnen we nog steeds zeggen dat Utrecht een populaire studentenstad is. De ́Domstad ́ barst van de leuke winkels, bioscopen en kroegen. Daarnaast zijn er veel studenten verenigingen te vinden.

Werken in Utrecht
Wanneer je gaat studeren in Utrecht merk je al snel dat er bijna elke dag wel wat te doen is in de stad. Van studentenfeestjes tot laat borrelen en cabaret avonden. Het leven in een grote stad is dan ook zeker niet gratis. Daarom is het wellicht handig om tijdens je studie op zoek te gaan naar een (bij)baan. Maar waar begin je dan met zoeken? Je kunt hiervoor kijken bij NCOI via Indeed. Tip: ga vooraf al na welke bijbanen bij je passen en geschikt zijn voor jou als student.

Opleiding kiezen
De basis van je studententijd begint bij het kiezen van een school en opleiding die bij je past. In Utrecht zijn er verschillende hogescholen en universiteiten te vinden met een breed opleidingsaanbod met hbo- en wo-opleidingen. Daarnaast kun je in Utrecht ook makkelijk de overstap van het mbo naar het hbo maken. Het uitkiezen van een opleiding die bij je past kan een lastige keuze zijn. Het is daarom belangrijk om hier vooraf goed onderzoek naar te doen en over na te denken. Ben je er nog niet helemaal uit welke opleiding je wilt gaan volgen? Een NCOI opleiding vinden kan je daar bij helpen.

Wonen in Utrecht
Zodra je bij NCOI een opleiding hebt gevonden die bij je past en het vaststaat dat je gaat studeren in Utrecht, is het misschien ook verstandig om een woonruimte te gaan zoeken in de studentenstad. Niet alleen zodat je niet elke ochtend lang met het openbaar vervoer hoeft te reizen, maar ook omdat Utrecht een gezellige stad is om te wonen. Het kan daarom handig zijn om vooraf op zoek te gaan naar een geschikte woonruimte voor je studentenleven, zoals een kamer of een studio.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk