‘Hoe participeren allochtonen in Nieuwegein?’

Op woensdag 8 december organiseren Gemeente Nieuwegein in samenwerking met SWN een politiek debat. Het thema is: ‘Hoe participeren allochtonen in Nieuwegein?’

Dit jaar is in opdracht van de gemeente onderzoek gedaan naar de participatie van allochtonen in Nieuwegein, hierover hebben wij eerder bericht. Uit dit onderzoek kwam als belangrijkste conclusie naar voren dat de positie van allochtonen in onze gemeente ten opzichte van landelijke cijfers gunstig is. Dit geldt vooral voor het opleidingsniveau van allochtonen, maar ook voor hun deelname aan de arbeidsmarkt, voor het verrichten van vrijwilligerswerk, voor contacten met autochtone Nieuwegeiners en hun politieke participatie.

Tijdens het debat wordt in gesprek gegaan met Nieuwegeinse burgers van allochtone en autochtone afkomst. Ook zijn zelforganisatie van allochtonen nadrukkelijk uitgenodigd.

De uitkomsten van het onderzoek worden gebruikt om het gemeentelijke inburgering- en integratiebeleid aan te passen. Daarom is het belangrijk om met elkaar in gesprek te gaan over de uitkomsten van het onderzoek. Reacties worden betrokken bij de aanpassingen van het beleid. Wethouder Carla Breuer zal bij de discussie aanwezig zijn. De bijeenkomst wordt voorgezeten door Khalid Boutachkourt. Het debat vindt plaats in het gemeentehuis Nieuwegein aan de Martinbaan. De entree is gratis en van tevoren aanmelden niet nodig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk