Katern

Hoe maak je vrienden als nieuwkomer of student

Zelfs meer dan twee jaar later vormt het coronavirus nog steeds een bedreiging voor het sociale leven van mensen in Nederland. Bijeenkomsten en activiteiten voor je nieuwe studiegroep of sportclub zijn soms niet persoonlijk te houden. Op het eerste gezicht lijkt dit het voor nieuwkomers of studenten moeilijker te maken om vrienden te maken in Nederland.

Door de epidemie is het sociale speelveld voor internationals en Nederlanders echter gelijkmatiger gegroeid. Voorheen hadden Nederlanders genoeg plekken om met leeftijdsgenoten om te gaan: ze konden naar hun studentenclubs en bars, en ze konden gemakkelijk nieuwe vrienden maken. Het zou voor een buitenlandse student aanzienlijk meer inspanning vergen om in grotere groepen met Nederlanders om te gaan, omdat ze vaak terugkeren naar het praten in hun eigen taal.

Als gevolg van de beperkingen zijn Nederlanders nu echter beperkter in hun directe sociale netwerken. Dit betekent dat ze meer dan ooit tevoren nieuwe mensen willen ontmoeten. Ze maken steeds vaker gebruik van digitale communicatiemiddelen, wat een positief neveneffect is. De taalbarrière is online veel minder een probleem. Als je een internationale student bent, heb je nu meer mogelijkheden om met de lokale bevolking om te gaan dan voor de uitbraak.

Mobiele apps
Weeples en Amigos zijn twee applicaties die zijn ontworpen om je te helpen nieuwe mensen te ontmoeten. Tijdens de epidemie kende de app Amigos een enorme toename van actieve leden en werd hij de beste app voor spontane interactie genoemd. Een van de grootste voordelen, naast het ondersteunen van verschillende één-op-één activiteiten, is de mogelijkheid om deel te nemen aan of individuen uit te nodigen voor groepsactiviteiten, zoals sporten of drankjes in een park of café. Het is makkelijker voor studenten om zich te mengen omdat de groepen meestal klein en divers zijn, met mensen die elkaar niet kennen.

Online gemeenschappen
Naar een van de vele online forums gaan waar individuen willen communiceren met anderen die hun interesses delen, is de eenvoudigste manier om online nieuwe contacten op te bouwen. Vrienden maken op een online forum werkt op dezelfde manier als in het echte leven, en betekenisvolle vriendschappen kunnen in de loop van de tijd groter worden dan je gemeenschappelijke interesse.

Als sportweddenschappen bijvoorbeeld een van je favoriete hobby’s is, zul je blij zijn te horen dat de meeste platforms geregistreerde gebruikers toegang geven tot unieke gemeenschappen voor sportweddenschappen. Er is dus een kans om verbinding te maken terwijl je Unibet Live Odds bekijkt, nieuwe strategieën bespreekt of gewoon over je favoriete clubs praat. Leden van een digitaal casino kunnen goktactieken bespreken en vergelijken voor aanstaande wedstrijden, games en sportevenementen. Deze forums zijn ook geweldig voor degenen die nieuw zijn met sportweddenschappen en vragen hebben of tips willen over het plaatsen van winstgevende weddenschappen.

Blind dates voor vrienden
Als je van je huidige vrienden geniet, kun je ze om hulp vragen. Vraag je huidige vrienden om een ​​van hun vrienden uit te nodigen die je niet kent om je sociale kring te verbreden. Als je vertrouwen hebt in je buddy, zul je genieten van het gezelschap van iedereen die ze meebrengen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk