Hoe kun je een wespennest uit de spouwmuur verwijderen?

Wie denkt dat wespen hun nest altijd in de buitenlucht bouwen, heeft het mis. De beestjes vestigen zich namelijk ook graag in huizen. Ze kunnen jouw zolder uitkiezen om hun nest te bouwen, maar de spouwmuur is ook een geliefde plek. Het nest zit in dat geval in de holle ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Ondanks dat je het nest niet ziet, is het raadzaam om hem zo snel mogelijk te laten verwijderen. Waarom? Omdat wespen het isolatiemateriaal aanvreten en het stucwerk kapotmaken. Reden genoeg om een wespennest in de spouwmuur te verwijderen. Wij vertellen je hier hoe je dat doet.

Wespennest in de spouwmuur zelf te lijf gaan
Kruipen er wespen via de ventilatieroosters of andere opening jouw muur in? Dan is de kans groot dat er een wespennest in de spouwmuur zit. Omdat het ongedierte hier nogal wat schade aan kan richten, is het zaak snel in actie te komen. Veel mensen proberen het nest eerst zelf te lijf te gaan. Zo gebeurt het regelmatig dat ventilatieroosters en andere openingen afgesloten worden. Doe dit nooit en te nimmer. De wespen vreten dan namelijk door het nest heen, waardoor ze zich alleen nog maar verder verspreiden door de spouwmuur.

Naast het dichten van de openingen zijn er ook mensen die een wespennest in de spouwmuur van buitenaf proberen te vernielen. Komt dit ook in jou op? Zet deze gedachte dan snel weer uit jouw hoofd. Als je dit probeert, keren de wespen zich hoe dan ook tegen jou. Als je geen beschermende kleding draagt, is de kans groot dat je meerdere malen gestoken wordt.

Haal het overigens ook niet in jouw hoofd om het wespennest in de spouwmuur met een tuinslang of gasbrander te lijf te gaan. Hiermee maak je het ongedierte namelijk ook agressief. Met een gasbrander ligt er nog een extra gevaar op de loer, want je kunt jouw woning in de brand steken.

Laat een wespennest in de spouwmuur verwijderen
Zoals je hierboven kon lezen, is het niet verstandig om een wespennest in de spouwmuur zelf te lijf te gaan. Wat je dan wel moet doen? Het nest laten verwijderen door een professionele bestrijder. Hij achterhaalt allereerst waar het nest precies zit. Zodra hij dit weet, komt hij direct in actie.

Voordat de bestrijder het nest te lijf gaat, hijst hij zichzelf allereerst in beschermende kleding. Vervolgens spuit hij giftig poeder in alle mogelijk in- en uitgangen van het nest. De wespen nemen dit vergif mee naar binnen als zij het nest in het vervolg betreden. Hierdoor is de gehele populatie binnen de kortste keren uitgeroeid.

Een ongediertebestrijder kan een wespennest in de spouwmuur overigens niet verwijderen. Het nest zit immers tussen de binnen- en buitenmuur. Gelukkig ondervind je geen hinder meer van een wespennest in de spouwmuur als alle bewoners uitgeroeid zijn.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk