Hoe kan je in bitcoins beleggen?

Het meest bekende van deze tijd in de financiële wereld zijn toch wel de Bitcoins. Bitcoins zijn de laatste tijd erg veel in het nieuws geweest en daardoor zijn ze dus ook erg populair geworden. Maar wat zijn Bitcoins eigenlijk? En hoe kan je in bitcoins beleggen?

Wat zijn Bitcoins?
Bitcoin is een virtuele munt met een bepaalde waarde. Bitcoin is van niemand en daardoor kan iedereen er gebruik van maken. Wat je hier natuurlijk alleen voor nodig hebt is een account om je Bitcoins te kunnen ontvangen of natuurlijk te kunnen verzenden. Bij deze handelingen komen er dus geen banken of centrale instellingen aan te pas. Je doet dit dus peer-to-peer (rechtstreeks) via internet. Het is dus niet zo dat je een Bitcoin fysiek kan vasthouden zoals we nu met de Euro wel kunnen.

Een Bitcoin is dus eigenlijk niet meer dan een app of een programma waar je Bitcoins opstaan. Hiermee kan je dus gemakkelijk de Bitcoins verzenden en ontvangen. Elke transactie die wordt gedaan wordt natuurlijk gecontroleerd en deze worden opgeslagen in een blockchain. Je identiteit is uiteraard versleuteld en beveiligd.

Hoe kan je beleggen in Bitcoins?
Wanneer je wilt gaan beleggen in Bitcoins kan je ervoor kiezen om dit op twee manieren te doen. Je kan er namelijk voor kiezen om actief in te handelen en door ze fysiek op te kopen. Dit zijn dus twee verschillende manieren en hierbij moet je natuurlijk gaan kijken welke manier het beste bij jou past Wij vertellen je graag over de twee verschillende manieren.

Actief handelen
Wanneer je actief wilt gaan handelen in Bitcoins kan je dit bijvoorbeeld doen bij Plus500. Hier kan je CFD bitcoins kopen en verkopen. Je profiteert hier van de sterke koerswijzigingen door op het juiste moment je positie in te nemen. Het brengt natuurlijk een aantal voordelen met zich mee:

  • Wanneer er een koersdaling is kan je een order plaatsen en daar kan je dus van profiteren;
  • Door een hefboom is er ook de mogelijkheid om met lagere bedragen te gaan beleggen in Bitcoins;
  • Wanneer je actief gaat handelen heb je geen wallet nodig en daardoor loop je niet het risico dat iemand erbij kan;

Fysiek kopen
Het is niet alleen mogelijk om actief te handelen in Bitcoins, het is ook mogelijk om Bitcoins fysiek te kopen. Wanneer je dit wilt gaan doen, is het vooral handig wanneer je voor de lange termijn wilt gaan beleggen in Bitcoins. Het is vrij eenvoudig om Bitcoins fysiek te kopen en dit kan je natuurlijk doe bij verschillende bedrijven.

Het beste beleggen in Bitcoins
Wanneer je wilt gaan beleggen in Bitcoins ga je natuurlijk voor het beste resultaat. Het is vooral van belang om een goede strategie te bepalen. De Bitcoin is erg gevoelig en daarom is het ook lastig om een strategie te bepalen, maar zorg ervoor dat je dit goed meeneemt in je strategie. Het is dus belangrijk om met veel punten rekening te houden zodat je het maximale eruit haalt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren