Katern

Hockeyers Koen en Tim lopen marathon voor het goede doel

Tim Adema en Koen Vermeer, gaan op 24 oktober de Marathon van Rotterdam lopen. Naast dat dit voor de twee uit Nieuwegein een sportieve prestatie is, koppelen de sportievelingen hun prestatie ook aan het inzamelen van geld voor een goed doel. In het geval van Tim en Koen voor de Hersenstichting.

‘Wij hebben voor dit doel gekozen omdat Koen een hersenziekte heeft’ aldus Tim. Medio 2018 werd hij getroffen door het zeer zeldzame Kleine- Levin Syndroom met als gevolg dat zijn kortetermijngeheugen niet meer werkte. ‘Koen vergat alles na 30 minuten tot een één uur weer.’ Gelukkig kreeg Koen na 2,5 jaar spontaan zijn geheugen weer terug.

De doktoren staan voor een raadsel. Ze weten niet hoe het is ontstaan, en ook niet hoe de 20-jarige Koen weer is hersteld. ‘Dit is een voorbeeld van een gebied waar nog onderzoek nodig is, maar ook op vele andere terreinen wil de hersenstichting onderzoek doen. Wij willen geld voor de hersenstichting inzamelen zodat er meer onderzoek mogelijk is naar de hersenen.’

Inmiddels is ruimschoots het beoogde bedrag van 5.000,- opgehaald, maar sponsoring is nog van harte welkom. Kijk op deze website voor meer informatie en een eventuele bijdrage.

In december liepen de twee jonge Nieuwegeiners al ongetrainde de halve Marathon in 1.41.32

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren