HKN organiseert fietstocht door Nieuwegein

Op zaterdag 9 juni en zaterdag 23 juni organiseert de Historisch Kring Nieuwegein (HKN) opnieuw een fietstocht door Nieuwegein. In deze fietstocht zullen locaties worden bezocht die om diverse redenen te maken hebben met bestaande of soms al verdwenen waterwegen.

Nieuwegein en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bekende maar ook verrassende, onbekende plekken zullen worden bezocht. Doe mee en ontdek welke sporen hebben deze waterwegen hebben nagelaten en wat de invloed is geweest op de inrichting van het cultuurlandschap. Wat er langs deze route nu nog te zien is zal u verbazen!

Het programma start om 10.30 uur in het museum Warsenhoeck met een kopje koffie en een presentatie als aftrap voor de fietstocht. De route is ca. 8 km lang en duurt ongeveer 3 uur. Het gebruik van een (eigen) gewone fiets is voldoende. De tocht zal op een rustig tempo gefietst worden en op punten onderbroken worden om een korte uitleg te geven over wat zichtbaar is van de geschiedenis. Startadres: Museum Warsenhoeck, Geinoord 11 (bij de kinderboerderij in het Natuurkwartier).

De kosten voor deelname bedraat € 7,50 per persoon, te voldoen bij aanvang. Voor de tocht kunt u zich opgeven via de website van de HKN. Lunch is niet inbegrepen, maar het staat u vrij om zelf iets mee te nemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren