Hitteprotocol van start bij RMN

Vanwege de hoge temperaturen gaat vanaf donderdag 7 september het hitteprotocol in. Dit betekent dat de medewerkers van RMN in de inzameling en straatreiniging hun werkdag om 06.00 uur starten. Het huishoudelijk afval halen zij volgens de afvalkalender op, maar dus wel eerder dan u gewend bent.

RMN

RMN verzoekt dan ook uw container (kliko) op tijd aan de weg te zetten, bijvoorbeeld al de avond vóór de ophaaldag. Ook past RMN de openingstijden van de recyclingstations aan. Deze zijn tussen 12.00 uur en 13.00 uur gesloten en zijn daarna van 13.00 uur tot 15.00 uur geopend. Deze aangepaste openingstijden gelden tot nadere berichtgeving.

Hitteprotocol geactiveerd
De hoge temperaturen houden de komende dagen aan. Dat is voor RMN reden om haar hitteprotocol te activeren. Hiermee willen we de risico’s die deze hitte – vooral ’s middags – met zich meebrengt voor onze medewerkers zoveel mogelijk beperken. Uiteraard wil RMN wel haar dienstverlening op peil houden. Het huishoudelijk afval halen onze medewerkers volgens planning op, maar dus zoveel mogelijk in de ochtend. Zet uw container daarom de avond van tevoren aan de weg. Onze medewerkers starten hun route om 06.00 uur en rijden door tot ongeveer 14.30 uur.

Gewijzigde openingstijden recyclingstations
De recyclingstations in de RMN gemeenten hebben vanaf donderdag 7 september tijdelijk aangepaste openingstijden. Onze recyclingstations zijn tussen 12.00 – 13.00 en vanaf 15.00 uur gesloten. Maatregelen voor onze medewerkers zijn onder andere het verstrekken van drinkwater, zonnebrandcrème, en zorgen voor voldoende schaduwplekken.

RMN bekijkt de weersverwachting dagelijks. Houd voor de actuele openingstijden de website, RMN-app en social media in de gaten. Deze aangepaste tijden gelden tot nadere berichtgeving.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk