Historische Kring presenteert jaarprogramma.

In het jaar dat de vereniging 25 jaar bestaat, wil de Historische Kring diverse extra activiteiten in het jaarprogramma opnemen. Bovendien wordt in dit programma ingehaakt op het Nationale Jaar van de Boerderij.

De kring start haar jaarprogramma 2003 met een dialzeing op 10 februari a.s. in De Bron. Het is tevens de eerste thema-avond over de boerderijen. De heer G. de Graaff verzorgt samen met zijn vrouw een dia-lazeing onder de titel: “Portret van een boerderij.” Al meer dan 20 jaar verzorgen zij dergelijke presentaties en deze keer gaat het over een boerderij van 400 jaar oud. Aanvang: 20.00 uur. Entree: leden en donateurs gratis, anderen € 1,20.

Op 10 maart wordt de 25e jaarvergadering van de kring gehouden. Na het officiele gedeelte volgt een bijzonder programma: de heer L.C.M. Adriaanse, directeur van het stadsmuseum IJsselstein, zal onder de titel “Hoe bouw je een stad?” de bezoekers laten werken aan de bouw van een maquette van een nieuwe stad. Daarbij komt alles aan de orde, wat met de realisering van een nieuwe stad te maken heeft. Het zou over Nieuwegein kunnen gaan. De avond is alleen voor leden en donateurs toegankelijk. De lokatie is het Stadsmuseum IJsselstein aan de Walkade.

Het nationale museumweekend is op 12 en 13 april. De Historische Kring maakt op de 12e een excursie naar kasteel Ammerzoden en het historische stadje Heusden. Op zondag, de 13e april is het bedoeling, dat diverse nieuwe exposities in het Historisch Museum Warsenhoeck worden geopend. Het gaat daarbij om exposities over historische boerderijen in Nieuwegein met foto’s, maquettes en historische gereedschappen, verder is er een foto-exposities over de restauratie van de boerderij Geinoord 12. Dat is thans het Museum Warsenhoeck. De kring toont vervolgens beelden van haar activiteiten in de achterliggende 25 jaar. Getoond worden uitgegeven/gepubliceerde boeken en tijdschriften, films en beelden van exposities.

De grote jubileumviering is gepland op 30 augustus, als de kring 25 jaar bestaat. Er zijn boottochten, wandelingen door oud Vreeswijk en activiteiten voor kinderen en ouderen in museum Warsenhoeck.

Voor de herfst van 2003 staan nog dia-avonden gepland, een lezing over “De goeie ouwe tijd” door Pieter ‘t Hart en -afhankelijk van het aantal deelnemers- een serie wandelingen door oud Utrecht.

Het lidmaatschap van de Historische Kring Nieuwegein kost € 13,50 per jaar. Leden krijgen bij alle activiteiten flinke kortingen of kunnen zelfs geheel gratis deelnemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk