Historisch tijdschrift Cronyck de Geyn vernieuwd

Het kwartaalblad van de Historische Kring Nieuwegein, Cronyck de Geyn, verschijnt nu onder verantwoording van de 3 Erfgoedinstellingen in Nieuwegein: het Vreeswijks Museum, Museumwerf Vreeswijk en de Historische Kring Nieuwegein (HKN). Hiermee wordt een nieuwe stap gezet in de samenwerking tussen de drie erfgoedinstellingen.

De besturen zijn zeer verheugd dat het eerste gezamenlijke exemplaar van Cronyck de Geyn is verschenen. In het kwartaalblad worden artikelen opgenomen over verleden en heden van objecten, huizen – bestaand of verdwenen en monumentaal -, inwoners van Nieuwegein (’t Geyn, Jutphaas en Vreeswijk) en hun ambachten. Ook zal aandacht worden besteed aan de recente geschiedenis, opbouw van en veranderingen in de “new town” Nieuwegein.

Met de gezamenlijke Cronyck de Geyn vertrouwen de erfgoedinstellingen (de 3E’s) er op de belangstelling van jong en oud te wekken voor cultuurhistorisch erfgoed in Nieuwegein en omstreken en dat zij vaker het Vreeswijks Museum, de Museumwerf Vreeswijk en Museum Warsenhoeck met hun bezoek zullen vereren.

De vernieuwde Cronyck de Geyn is gratis voor leden van de erfgoedverenigingen, maar is ook voor € 3,- te verkrijgen bij de instellingen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren