Hinder door werk aan Galecopperbrug

Rijkswaterstaat plaatst de komende twee weekenden extra damwanden ter voorbereiding op de renovatie van de Galecopperburg (A12) over het het Amsterdam-Rijnkanaal. De werkzaamheden leveren hinder op voor omwonenden en het verkeer.

Deze damwanden zorgen ervoor dat de grond de verzwaarde brug straks goed kan dragen. Om de wanden stap voor stap 25 meter diep de grond in te krijgen, maakt de aannemer gebruik van een kraan vanaf de A12. Gedurende twee weekenden worden hiervoor ’s nachts op- en afritten afgesloten. Bij onvoorziene (weers)omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

De komende jaren gaan nog veel meer werkzaamheden plaatsvinden. Vanaf volgend jaar krijgt de brug stap voor stap een nieuw rijdek van hoge sterkte beton. Grote stalen balken in de brug moeten zorgen voor extra draagkracht. Ook de pijlers en fundering worden uitgebreid. Door de brug op te vijzelen (omhoog te duwen) komt de doorvaarthoogte enkele tientallen centimeters hoger te liggen en kunnen ook schepen met hogere lading onder de brug door varen. Dankzij de renovatie kan de brug weer minstens dertig jaar mee en blijft de regio bereikbaar over weg en water.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren