High tea voor Turkse en Syrische vrouwen op internationale vrouwendag in Nieuwegein

Woensdag 8 maart jl., tijdens Internationale Vrouwendag, organiseerde een aantal Nieuwegeinse raadsleden een high tea voor Turkse en Syrische vrouwen in Nieuwegein. Aanleiding voor dit event was de vrouwen uit de Turkse en Syrische gemeenschap in Nieuwegein een hart onder de riem te steken na de aardbevingen in Turkije en Syrië.

Initiatiefneemster Helen Adriani was blij dit vanuit de gemeenteraad samen met de griffie te kunnen organiseren. “De meeste vrouwen die hier zijn hebben wel familieleden, vrienden of kennissen die getroffen zijn door de aardbevingen. Dat is ook bijna onontkoombaar met meer dan 50.000 doden. Alle vrouwen zijn wel op de één of andere manier bezig geweest met inzamelingsacties of donaties. Niemand heeft stilgezeten en iedereen leeft mee. Dat geldt ook voor ons” aldus Adriani.

Burgemeester Frans Backhuijs opende de middag waarbij hij aangaf dat het helaas nog steeds nodig is aandacht te vragen voor gelijke rechten voor vrouwen, bestrijding van geweld tegen vrouwen en participatie van vrouwen.

Het was een gezellige middag met zo’n 40 vrouwen die smulden van de gebakjes, hartige hapjes en scones met jam en clotted cream.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk